Over mij ...

Ik ben Rianne Gerritsen, 38 jaar en moeder van een lieve zoon van inmiddels 16 jaar. Dol op de natuur en al het moois dat het te bieden heeft, creatief bezig zijn, dingen maken en creƫren. Gek op dieren en in het bijzonder op mijn eigen (oude) katten.

Na het behalen van mijn diploma's Helpende Welzijn 2 en SPW 3 ben ik jarenlang met veel plezier geweest werkzaam geweest in de kinderopvang. Daarna maakte ik een 'omweg' van enkele jaren door te werken als manager voor bands en diverse functies op kantoor, maar dat bracht me uiteindelijk niet de voldoening die ik zocht. Ik had behoefte aan persoonlijk contact en sterk het verlangen weer met mensen te werken, fysiek bezig te zijn, naar buiten te trekken en meer te kunnen doen waar mijn hart ligt. Na een periode van reflectie en onderzoeken waar mijn kwaliteiten liggen, werd vervolgens het idee geboren om een doorstart te maken in de zorg als individueel (activiteiten) begeleider.

Hierin kan ik mijn talenten kwijt, dichtbij mezelf blijven en alle dingen die ik zo fijn vind om te doen delen met de mooie mensen die zich bij mij aanmelden.


Speltherapie

Momenteel ben ik bezig met een opleiding om mij bij te scholen tot Speltherapeut. Speltherapie is een vorm van psychotherapie voor kinderen waarbij de therapeut spel inzet als middel om een kind te begrijpen en te helpen zich verder te ontwikkelen. Wanneer (ingrijpende) gebeurtenissen of (psychische) problemen de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind belemmeren, kan speltherapie spelenderwijs een oplossing bieden. Het spel geeft het kind gelegenheid te ontspannen, gedachten, gevoelens en wensen te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag. De speltherapeut biedt het kind de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen, waardoor het kind emotioneel en cognitief nieuwe inzichten kan verwerven middels spel (= de taal van het kind). In te zetten bij bijvoorbeeld; moeite met uiten van gevoelens van booshuid, angst en verdriet. Weinig zelfvertrouwen of een negatief zelfbeeld. Hechtingsproblemen. Moeilijkheden in de omgang met leeftijdsgenootjes en volwassenen. Wanneer ik mijn opleiding voor Speltherapeut, naar verwachting medio eind 2022 heb afgerond, ben ik dus naast Individueel Begeleider tevens inzetbaar als Speltherapeut.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!